Vacse förvärvar MSB:s nya kontor i Karlstad av Skanska

Vacse AB (publ) utökar sitt bestånd inom samhällsfastigheter och förvärvar Skanskas kontorsprojekt i Karlstad med MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, som hyresgäst.

MSB:s nya kontorsbyggnad har en total lokalyta om 8 500 kvadratmeter och ligger vackert belägen intill vattnet i Tullholmsviken. Huset uppförs med målsättningen att certifieras enligt LEED Gold standard.

Förvärvet är ytterligare ett steg i att utveckla Vacses fastighetsportfölj inom samhällsfastigheter och ligger helt i linje med företagets strategi att förvärva objekt med stabila hyresgäster och långa kontrakt. Tillträde beräknas till det andra kvartalet 2018.

”Vi ser framemot en lång och nära relation med MSB där vi får möjlighet att tillsammans skapa ett modernt kontor med högt ställda krav på både miljö, kvalité och funktion”, säger Fredrik Linderborg, VD Vacse.

Om detta kan läsas vidare här:

 Vacse AB (Publ) förvärvar MSB:s nya kontor av Skanska

 

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Linderborg, VD
0705-79 79 79, fredrik.linderborg@vacse.se

 

Om Vacse
Vacse AB (publ) är ett fastighetsbolag grundat 2009 och inriktat på fastigheter med offentliga hyresgäster. Vacse befinner sig i tillväxtfas och det totala fastighetsinnehavet uppgår till ca 5 miljarder kr. Vacse är baserat i Stockholm och ägs av sju pensionsstiftelser knutna till svenska storföretag.