Vacse avyttrar fastighet i Strängnäs

Vacse AB (publ) har via bolagsförsäljning avyttrat fastigheten Strängnäs Eldsund 6:6 till Fastighets AB Stenvalvet. Underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 520 mkr efter avdrag för uppskjuten skatt. Fastigheten består av ett flertal byggnader som framförallt nyttjas som gymnasieskola men även innehåller ”Strängnäs Business Park” samt ett kontorshotell. Total uthyrningsbar yta är knappt 30 000 kvm och årshyran uppgår till cirka 34 mkr. Överlåtelsen äger rum per 30 juni 2017.

”Eldsund är Vacses enda gymnasium så i och med försäljningen ökar bolagets koncentration avseende fastighetstyp dessutom frigörs kapacitet för ytterligare expansion inom våra fokusområden. Vi är glada att kunna sälja till ett så välrenommerat bolag såsom Stenvalvet som nu fortsätter utvecklingen av fastigheten”, säger Fredrik Linderborg, VD Vacse.

Säljarens rådgivare har i denna transaktion varit Falkenborn Advokatbyrå samt Catella Corporate Finance.

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Linderborg, VD
0705-79 79 79, fredrik.linderborg@vacse.se

Om Vacse
Vacse AB (publ) är ett fastighetsbolag grundat 2009 och inriktat på fastigheter med offentliga hyresgäster. Vacse befinner sig i tillväxtfas och det totala fastighetsinnehavet uppgår till ca 5 miljarder kr. Vacse är baserat i Stockholm och ägs av sju pensionsstiftelser knutna till svenska storföretag.