Första spadtaget för spektakulära Färgskrapan

Under torsdagseftermiddagen den 7 december minglade Vacse med nyfikna Sollentunabor och inblandade parter i projektet Färgskrapan i den färgupplysta tältbyn alldeles intill Attunda tingsrätt där Färgskrapan inom en snar tid kommer att resa sig.

Idag är en äntligen-dag för oss på Attunda tingsrätt, säger Inger Söderholm, lagman och myndighetschef på Attunda tingsrätt. ”Vi är trångbodda och med den nya byggnaden får vi bättre plats men också den tillväxtmöjlighet som behövs för att vi ska kunna växa ytterligare. Färgskrapan som byggnad är helt i enlighet med Attunda tingsrätt som arbetsplats, modern, kreativ och proffsig.”

Christoffer Järkeborn, distriktschef inom region Hus Stockholm Nord i Skanska Sverige, gläds åt Skanskas stabila närvaro i Sollentuna. Skanska byggde både Säkerhetshäktet och befintliga Attunda 2010 som Vacse idag förvaltar. ”Arbetet kring säkerhet och arbetsmiljö är vår högsta prioritet. Vi arbetar säkert eller inte alls. Vårt mål är skadefria och hälsosamma arbetsplatser.”

På plats för spadtaget fanns även Thomas Ardenfors, stadsbyggnadsnämndens ordförande, Sollentuna kommun. ”För Sollentuna kommun är Tingsrättens utbyggnad något vi välkomnar på flera plan. Genom utbyggnaden förstärks ett omfattande stråk av rättsvårdande myndigheter i centrala Sollentuna, men byggnaden som sådan tillför även stora kvaliteter. Denna byggnation blir ett viktigt första steg mot en fullständig make-over av hela området.”

I skaran stola och förväntansfulla talare återfanns även Vacses VD, Fredrik Linderborg. Enligt Fredrik är Vacse fastighetsbranschens jordbrukare. ”Vi gräver där vi står”. I detta fall blir det påtagligt då vi äger grannfastigheten som byggs ihop med Färgskrapan men mer generellt att vi önskar nå fördjupad och ökad relation med våra befintliga hyresgäster, i detta fall Attunda Tingsrätt. ”Som vi sår får vi skörda”. Vi lägger stor vikt vid arkitektur, materialval och kvalitetsaspekter för det lönar sig i längden. ”Långsiktighet”. Precis som jordbrukarna är vi långsiktiga i det vi gör.

Byggnaden väntas stå inflyttningsklar våren 2020.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
VD, Fredrik Linderborg
telefon: 070 579 79 79
fredrik.linderborg@vacse.se