Första spadtaget för Dialogen i Jönköping

Den 12 december minglade representanter för diverse intressenter vid första spadtaget till Dialogen, ett kontorshus som ska uppföras för Jordbruksverket och Skogsstyrelsen i Jönköping där Vacse kommer att vara långsiktig ägare.
Kontorshuset ligger i Jönköpings nya stadsdel Skeppsbron. Det omfattar 16 000 kvadratmeter bruttoyta med kontorslokaler och café. Totalt beräknas cirka 900 personer ha sin arbetsplats i byggnaden.

– Vi är stolta över att påbörja utvecklingen av denna nya stadsdel med ett spännande projekt som detta. Att Vacse kommer in som ägare ser vi som en garant för bra förvaltning av byggnaden när den står klar, säger Marcus Ekelund, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Kontorshuset är planerat att möta högt ställda hållbarhetskrav och avsikten är att söka certifiering enligt Breeam, nivå Excellent. Breeam är ett system som tar ett helhetsgrepp på en byggnads miljöprestanda och ger poäng för energi, ledning, hälsa, transport, vatten, material, avfall, markanvändning, utsläpp och ekologi. Varje område poängsätts och nivå Excellent motsvarar den näst högsta nivån.

– Denna affär ligger helt i linje med vår förvärvsstrategi inom samhällsbyggnadsprojekt. Denna åttonde affär tillsammans med Skanska Projektutveckling stärker ytterligare vårt gemensamma samarbete, säger Fredrik Linderborg, Vd, Vacse AB.

Byggnaden väntas stå inflyttningsklar våren 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
VD Fredrik Linderborg, telefon: 070 579 79 79