Vacse tecknar hyresavtal med Åklagarmyndigheten för kontorslokaler i Färgskrapan, Sollentuna

Vacse har tecknat ett nytt hyresavtal avseende 1 462 kvm kontorsyta i fastigheten Färgskrapan, Sollentuna. Åklagarmyndigheten tillträder de nya lokaler under sommaren 2021. 

Åklagarmyndigheten kommer flytta in på plan 10–12 på ett 6-årigt grönt hyresavtal.  Med det nya hyresavtalet på plats är Färgskrapans kontorslokaler uthyrda till 100%, varav 88 % till offentliga hyresgäster.

”Vi ser mycket framåt att välkomna Norrorts åklagarkammare till deras nya lokaler under sommaren 2021. I nära samarbete har vi kunnat erbjuda moderna kontorslokaler med verksamhetsspecifika höga krav på arbetsmiljö och säkerhet utan att tumma på hållbarhet och arkitektur”, säger Fredrik Linderborg, vd Vacse

”Norrorts åklagarkammare är väldigt glada att få flytta till nya, funktionella och hållbara lokaler i Färgskrapan som ger en modern och attraktiv arbetsplats för våra medarbetare” säger Anders Hirsch, Chefsåklagare och kammarchef på Norrorts åklagarkammare i Stockholm.

Färgskrapan består av totalt 15 våningar och ca 17 000 kvm BTA. De nedre våningarna är sammanlänkade med den befintliga Attunda tingsrätt och här planeras även två butikslokaler. Övriga våningar kommer att hyras av Domstolsverket, Nomor AB, Åklagarmyndigheten, Region Stockholm och Creanova AB.

Färgskrapan är ett landmärke med ett unikt formspråk där funktionalitet, välavvägda materialval och mycket högt ställda miljökrav tillsammans skapar en modern och vacker mötesplats. Färgskrapan blir miljöcertifierad enligt den internationella miljöcertifieringen BREEAM SE och med nivå Excellent.

 

För ytterligare information, kontakta:
Fredrik Linderborg, VD, +46(0) 705 79 79 79
Sara Jägermo, Fastighetschef, +46(0)72 570 11 30