”Därför är det viktigt att engagera sig”


Foto: Karl Nordlund
– Jag har lärt mig saker som jag inte hade en aning om men som är viktiga kunskaper att ha i mitt jobb. Genom att engagera sig i föreningar får man information som man inte visste att man behövde, men som kan utveckla ens verksamhet, säger Sara Jägermo.

Fastighetsbolaget Vacse och dess fastighetschef Sara Jägermo är medlemmar i en rad fastighetsrelaterade föreningar och organisationer. Det är bästa sättet att kompetensutvecklas och bredda sitt nätverk, konstaterar Sara.

– Eftersom vi är så få anställda på Vacse är det jätteviktigt att vara med i olika föreningar. Både för att lära oss, men också för att stämma av och sprida våra erfarenheter, säger Sara Jägermo.

Vacse är bland annat medlemmar i Aff och Sweden Green Building Council, där Sara sitter med i de operativa råden för utbildning och BREEAM SE. Bolaget är också med i Stockholms Handelskammare, SIQ:s fastighetsnätverk, Forum Bygga skola, Movium, Håll nollan (trygga arbetsmiljön vid entreprenader) samt SF Ventures där Sara är representant.

Tampas med samma utmaningar
– Ensam är inte stark, säger Sara. Vi fastighetsägare tampas med samma problem och det finns massor med frågor som behöver diskuteras. Jag tycker att branschen generellt är bra på att lära av varandra och dela med sig.

Inte minst har hon haft stor nytta av sitt deltagande i BREEAM-rådet, eftersom Vacse certifierar merparten av sina fastigheter enligt BREEAM. Hon har också stor nytta av Aff i samband med upphandlingar.

Ringa en vän
Medlemskapet har också gett nya bekantskaper som det är lättare att kontakta för att stämma av någon fråga.

– Det är viktigt att veta när man behöver ringa en vän för att rådgöra, till exempel när man ska handla upp nåt system eller kolla referenser i samband med en driftupphandling.

– Och jag har lärt mig saker som jag inte hade en aning om men som är viktiga kunskaper att ha i mitt jobb. Man får information som man inte visste att man behövde, men som kan utveckla ens verksamhet.

Saras tips!

  • Var generös med din tid, du har alltid det tillbaka och lär dig nåt som gör att både du själv och företaget växer.
  • Som ledare är det viktigt att visa att det är nyttigt med kompetensutveckling och nätverkande.

Text: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se
2021-05-05
Läs artikeln här: https://forvaltarforum.se