Vacse är nominerade till 2020 års BREEAM Awards

Vacse har i veckan mottagit nyheten att fastigheten Malmö Flundran 2, med Domstolsverket som hyresgäst, är nominerat i kategorin ”Public Sector Project -In Use”. Vacse har ägt fastigheten sedan 2013 och den är miljöcertifierad enligt BREEAM-In-Use nivå Very Good. Byggnaden för Hovrätten i Malmö färdigställdes 2008 och här sitter Hovrätten, Hyresnämnden samt Regeringskansliet. Vinnarna tillkännages den 2 mars i London på Hilton Bankside.

BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) är ett miljöcertifieringssystem från Storbritannien, utvecklat och administrerat av the Building Research Establishment (BRE). BREEAM är ett av de äldsta miljöcertifieringssystemen och systemet har använts för att certifiera över 500 000 byggnader. Certifieringen är ett bra verktyg för att skapa en långsiktig förvaltning och tydlig målstyrning.

”Vi är mycket stolta över att åter igen ha blivit nominerade och ser det som ett resultat av det miljöstrategiska arbetet som inleddes under 2018. BREEAM In-Use passar oss bra i vårt arbete med långsiktig förvaltning då systemet tar ett helhetsgrepp om fastigheten och dess närområde. Utöver det har fastigheter inverkan på bland annat trafiksystem, avfall, vattenanvändning och lokala ekosystem. Beslutet att miljöcertifiera den befintliga portföljen innebär därmed, förutom att vi intygar attraktiva arbets- och mötesplatser, att vi får ett strukturerat verktyg som leder till ständiga förbättringar för miljön, hyresgästerna och oss själva” säger Fredrik Linderborg

För mer information klicka här

För ytterligare information, vänligen kontakta:
VD Fredrik Linderborg, telefon: 070 579 79 79
Fastighetschef Sara Jägermo, telefon: 072-570 11 30