Vacse köper domstolsbyggnad i Falun

Vacse köper domstolsbyggnad i Falun

Vacse AB köper domstolsbyggnad i Falun innehållandes Falu tingsrätt och Förvaltningsrätten för Dalarna och Gävleborgs län. Säljare är AB Kuppeln FM och tillträdet sker 15 augusti 2013.

Byggnaden som ligger i stadsparken i centrala Falun uppfördes för Domstolsverket 2004 och blev tillbyggd 2010. Den har en total uthyrbar area om 5 240 kvadratmeter och är en av cirka tio nybyggda moderna domstolsbyggnader i Sverige.

– Vi är mycket glada över den här affären. Falu Domstolsbyggnad är ett kvalitetsobjekt som passar utmärkt in i Vacses bestånd av rättsfastigheter innehållandes bland andra hovrätten i Malmö och Attunda tingsrätt i Sollentuna, säger Ossie Everum, VD, Vacse AB.

– Domstolsbyggnaden i Falun är en fastighet som ligger mig extra varmt om hjärtat då jag genom min roll i Byggpartner i Dalarna varit med och förädlat fastigheten till vad den är idag. Det känns bra att lämna över stafettpinnen till en långsiktig och trygg ägare som Vacse, säger på Bo Olsson, AB Kuppeln FM.

Angermann Investment Advisory AB och Broadway Partners AB har varit säljarens rådgivare i transaktionen.

För ytterligare information kontakta:

Ossie Everum, VD, Vacse AB           ossie.everum@vacse.se

Christian Haglund, Vacse AB             christian.haglund@vacse.se

Henrik Lindekrantz, Vacse AB           henrik.lindekrantz@vacse.se

Vacse AB är ett fastighetsbolag grundat 2009 och inriktat på specialfastigheter med offentliga hyresgäster. Vacse befinner sig i tillväxtfas och det totala fastighetsinnehavet uppgår i augusti 2013 till ca 3,2 miljarder kr. Vacse är baserat i Stockholm och ägs av sju pensionsstiftelser knutna till svenska storföretag.