Om praktiken hos Vacse – Isabel Tham från Tekniksprånget


Tillsammans med Vacse besteg Isabel Kebnekaise 19 juni 2023

Min praktik på Vacse har varit extremt lärorik och jag har byggt upp en ökad förståelse om vikten av samverkan för att bidra till utvecklingen av vårt samhälle. De varierande arbetsuppgifterna inom olika områden har gjort att min ryggsäck är full med bra erfarenheter. Med nästintill daglig kontakt med min handledare har jag fått coachning och input i de flesta arbetsuppgifter, vilket har bidragit positivt till min utveckligt samt mitt självförtroende.

Under min praktik har jag bland många uppgifter jobbat med att designa en uteplats i Visby, hjälpt till med Vacses GHG redovisning samt skrivit husböcker till 8 fastigheter. Husböckerna innefattar ett innehåll likt en instruktionsbok, dvs information om Vacse, huset, närområdet, fastighetens tillgänglighet och kontaktuppgifter. Jag har även fått besöka ett gäng fastigheter, bland annat Regionenshus Skövde och Färgskrapan Sollentuna.  Främst har dessa besök bestått av att vara med och lyssna på husmöten med olika hyresgäster.

En av alla lärdomar jag fått är att tillsammans verkar alla, oavsett vilket fastighetsbolag vi talar om (inte minst samhällsfastigheter), för att göra en förändring som räknas. Jag har även lärt mig extremt mycket om samhällsfastigheter i det stora hela. Det har varit roligt att se hur Vacse ser på sin roll i branschen och att relationerna med hyresgästerna värderas väldigt högt. Att uppleva och få jobba i ett företag som är så pass i framkant är givande på många sätt, det bidrar bland annat till en öppen kultur med många idéer som blir till verklighet.

Till hösten har jag sökt högskoleingenjör byggteknik och design. Tack vare min praktik på Vacse har jag fått insikten och övertygelsen att framtiden inte är skriven i sten oavsett vilken utbildning som väljs. Jag var sedan tidigare varit intresserad av arkitektur och dessutom har jag fått träffa många intressanta personer som gjort stort avtryck på mig. Det i sin tur har bidragit till att jag har fått upp ögonen för många delar inom branschen och inte endast arkitektur.

Jag vill tacka Vacse och alla andra som jag stött på under min praktik för att ni har tagit emot mig och varit öppna för att lära ut och bidra till att min ryggsäck har blivit fylld med kunskap och erfarenhet.

TACK!

/Isabel Tham