Information

Fastighetsbeteckning: Tabellen 7Adress: Tingsvägen 15Ort: SollentunaByggt/ombyggt: 2017-2020BTA: 14 798 kvmUthyrningsbar area: 14 798 kvmHyresgäst: Domstolsverket, Åklagarmyndigheten, Creanova, Habiliteringscenter Sollentuna, NomorVacse tillträder: 2020Miljöcertifiering: BREEAM SE EXCELLENTVerksamhetsområde: Rättsväsende & kontor

Tabellen 7

Färgskrapan är Sollentunas nya landmärke, ett modernt kontorshus där nytänkande och hållbarhet står i fokus. Det ligger på en plats som tidigare inte användes till någonting speciellt, och huset är en viktig del i utvecklingen av centrala Sollentuna.  

Färgskrapan består av totalt 15 våningar och byggnadsytan är ca 15 000 kvm. De nedre våningarna är sammanlänkade med den befintliga Attunda tingsrätt och två butikslokaler. De övre våningarna kommer att hyras av Åklagarmyndigheten, Creanova, Habiliteringscenter Sollentuna och Nomor. Färgskrapan är utformad för att också göra stadsmiljön bättre, tryggare och mer innehållsrik, med minsta möjliga miljöpåverkan. Färgskrapan blir Excellent-certifierad enligt den internationella miljöcertifieringen BREEAM.