Tabellen 7

Fastighetsbeteckning: Tabellen 7Adress: Tingsvägen 15Ort: SollentunaByggt/ombyggt: 2017-2020BTA: 14 798 kvmUthyrningsbar area: 14 798 kvmHyresgäst: Domstolsverket, Åklagarmyndigheten, Creanova, Habiliteringscenter Sollentuna, Nomor, Shop and go, Vallentuna stenugnsbageriVacse tillträder: 2020Miljöcertifiering: BREEAM SE EXCELLENTVerksamhetsområde: Rättsväsende & kontor

Färgskrapan är Sollentunas nya landmärke, ett modernt kontorshus där nytänkande och hållbarhet står i fokus. Det ligger på en plats som tidigare inte användes till någonting speciellt, och huset är en viktig del i utvecklingen av centrala Sollentuna.  

Färgskrapan består av totalt 15 våningar och byggnadsytan är ca 15 000 kvm. De nedre våningarna är sammanlänkade med den befintliga Attunda tingsrätt och två butikslokaler som hyrs av Shop and go och Vallentuna stenugnsbageri. De övre våningarna hyras av Åklagarmyndigheten, Creanova, Habiliteringscenter Sollentuna och Nomor. Färgskrapan är utformad för att också göra stadsmiljön bättre, tryggare och mer innehållsrik, med minsta möjliga miljöpåverkan. Färgskrapan är Excellent-certifierad enligt den internationella miljöcertifieringen BREEAM.

This Matters – Av Torstensson Art & Design, Färgskrapan, Sollentuna 2020

Färgskrapans arkitektur kan associeras med tjocka böcker, staplade på varandra. Böcker som kan innehålla allt från spännande berättelser till ren teori och lagar.
Den övre ljusgården i Färgskrapan är ett sex våningar högt atrium vars volym utgör en perfekt skådeplats för att ta denna grundtanke vidare in i byggnaden på ett spännande sätt.
Likt sidorna ur en bok singlar arken genom byggnadens rymd. De fångar upp såväl fasadens som inredningens färgtema allt eftersom de rör sig ner mot golvet.

Läs mer om konstverket här: This Matters Av Torstensson Art & Design, Färgskrapan, Sollentuna 2020